Най-малко 20 души са ранени, след като мощен тайфун връхлетя района на Токио. Хиляди са без ток, има сериозни нарушения в движението на метрото и жп транспорта.

Поривите на вятъра в окото на бурята са били със скорост около 215 км/ч. Ураганният вятър е отнесъл покриви, изпочупил е дървета и прозорци.

Прекъснати са десетки електропроводи. Около 930 000 души са без ток. Движението на влаковете и метрото е частично възстановено. Хиляди все още се опитват да стигнат до работните си места.

Хидеко Нишихара: Докато си бях вкъщи гледах разписанията, но изглежда, че има отложени влакове... така че имам проблем. Търся алтернативи, но обикновено става дума за големи задръствания, така че ще чакам тук.

Учебните занятия в Токио и близките предградия са отменени. Заради силния вятър и поройния дъжд са отменение и стотици полети на няколко летища в района на японската столица. Издадено е предписание за евакуация на около 400 000 души. Синоптиците предупреждават, че заради дъжда е възможно активиране на свлачища.