НОВИНИ

Московски: Автобусът има удостоверение за техническа изправност

Шофьорът на обърналия се автобус Веселин Георгиев има всички необходими документи за превоз на пътници, каза министърът на транспорта Ивайло Московски. Автобусът притежава удостоверение за техническа изправност, има и валиден пътен лист. Министерството на транспорта извършва две проверки - едната е на мястото, другата - в офиса на "Юнион Ивкони". Според регионалния министър Николай Нанков този участък на магистрала "Тракия" е в отлично състояние и не е причина за инцидента.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
15:13, 13.04.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
Ивайло Московски, министър на транспорта: Изключително тежък инцидент.В случая такава върви поне като официална до момента версията, разледват органите все още, не е категорично нищо, най-вероятно си е пътен инцидент, който касае и друго превозно средство.
Николай Нанков, министър на регионалното развитие: Анализът, който направихме относно състоянието на пътната инфраструктура- тя е в изключително добро състояние в него участък, от гледна точка и на асфалтово покритие, маркировки, мантинели и категорично мога да заявя, че пътната инфраструктура не е причина за днешния трагичен инцидент.
;

Пред журналисти министърът на вътрешните работи Валентин Радев заяви, че най-вероятната причина за катастрофата е „съприкосновение“ между автобуса и лек автомобил „Рено“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВР откри телефонна линия за информация за пострадалите в инцидента на АМ Тракия
МВР откри телефонна линия за информация за пострадалите в инцидента на АМ Тракия
 НЦТХ разполага с нужните количества кръв за обезпечаване на пострадалите
НЦТХ разполага с нужните количества кръв за обезпечаване на пострадалите