НОВИНИ

Мост на влюбените вече и в Перник

Перник вече има свой „Мост на влюбените“. Такива мостове на любовта има в Рим, Лондон, Москва, Прага, в някои градове в Дания, Франция, Германия, Китай, а в България – в Пловдив и в Добрич. Вече и в Перник завладeните от най-красивото чувство между двама могат да спазят поверието, че любовта между мъж и жена трябва да се заключи с катинар, за да е вечна.

Владимир Христовски
от Владимир Христовски
17:35, 15.09.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Първи своя любовен катинар на "Моста на влюбените" заключиха 31-годишният Ивайло Павлов и 23-годишната Петя Петрова. Това те правят няколко дни преди 17-и септември, когато ще си кажат заветното "Да" и ще чуят сватбеният марш на Менделсон. Ритуалът им ще бъде воден от кмета на Перник д-р Вяра Церовска. Бъдещите младоженци приветстват идеята за моста и я смятат за романтична.

Ивайло Павлов
"Намирам я за страхотна, тъй като това нещо, което в Перник досега не сме го имали, и определено мисля, че идеята е наистина красива."
Петя Петрова
"Това е един много красив и романтичен начин да изразиш любовта си."

Любовта между двамата ИТ специалисти пламва преди четири години, след като се запознават в обща компания. Категорични са, че чувствата не могат да се програмират и в това се крие тяхната ценност. От общинската администрация в Перник обясниха, че са пребоядисали пешеходния мост над река Струма и са поставили подходяща ограда, за да се закачат лесно катинарите, които символизират любовните трепети на двойките.

Денислав Захариев, заместник-кмет на Община Перник
"Идеята всъщност тя се роди от младите хора, които в началото на миналия месец бяха поставили своето първо катинарче. То се вижда тук."

От Община Перник си пожелаха катинарчетата да станат толкова много, че да затрупат целият мост. Това ще бъде доказателство, че има много любов сред младите хора в Перник.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България и Италия със сходни проблеми, свързани с мигрантската криза
България и Италия със сходни проблеми, свързани с мигрантската криза
Президентите от групата Арайолуш: Повече контрол на външните граници на ЕС
Президентите от групата "Арайолуш": Повече контрол на външните граници на ЕС