НОВИНИ

МОСВ разкри нерегламентирана площадка за отпадъци край Силистра

По разпореждане на премиера Бойко Борисов министърът на околната среда и водите Емил Димитров днес направи извънредна проверка на нерегламентирана площадка за отпадъци в село Калипетрово, Община Силистра, съобщиха от МОСВ. В проверката участваха представители на ОД на МВР-Силистра и Окръжна прокуратура, Областна администрация-Силистра и РИОСВ-Русе.

мосв разкри нерегламентирана площадка отпадъци силистра
bnt avatar logo
от БНТ
21:45, 16.02.2020
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

На място е констатирано, че в непосредствена близост до регламентирана площадка, стопанисвана от дружеството „Надин 22" ЕООД, има струпани големи количества отпадъци от пластмаса, хартия, опаковки и др., които са извън разрешената за тази дейност територия. Дружеството има издадено разрешение за дейности с отпадъци само за площ от 3 декара. Проверката на скиците на имота в Областна администрация показа, че замърсените терени са публична държавна собственост.

Министър Димитров разпореди на РИОСВ-Русе да бъдат извършени допълнителни проверки на базите на фирмата, както и да бъде проверен произходът на отпадъците. Спрямо фирмата ще бъдат предприети административно-наказателни мерки. Ще бъде издадено и предписание за почистване на замърсените терени в кратки срокове.

Министърът обсъди с участниците в проверката необходимостта от законодателни промени, които да регламентират отговорностите на операторите и нарушителите да бъдат спирани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фандъкова: Пътуването от Красно село до Патриарх Евтимий ще отнема 5 минути
Фандъкова: Пътуването от "Красно село" до "Патриарх Евтимий" ще отнема 5 минути
Защо и кой блокира здравното образование у нас години наред?
Защо и кой блокира здравното образование у нас години наред?