НОВИНИ

"Моята различна Коледа" - историята на Деян Мачев

Той е Деян Мачев. Любим актьор и атрактивен телевизионен водещ. Кариерата си започва през далечната 1962г. в "Педя човек, лакът брада" по БНТ. Тогава е едва 7 годишен, и така до ден днешен. Шегува се, че хората го знаят като какъв ли не, но не и като висок човек. С усмивка си спомня за една от своите различни Коледи.

Цанка Николова
от Цанка Николова
09:32, 27.11.2016
Чете се за: 01:08 мин.
Още
Деян Мачев: "В една детска градина ме поканиха да бъда Дядо Коледа и аз казах, "Абе хора, децата чакат Дядо Коледа, който е огромен мъж нали с брада", те викат, ами няма значение нали са деца, те ще повярват, важното е да раздадем подаръците. Децата много така в началото ме гледаха съмнително, както те умеят да се съмняват в нещо. Обаче като тръгнаха подаръците, въобще забравиха, че съм нисък, че не съм Дядо Коледа, истинският големият."

Деян признава, че споменът за тази различна Коледа топли душата му всеки път, когато си припомни този ден.

Деян Мачев: "Удоволствието е в това, че едни грейнали очички виждаш, които ти вярват, и че ти им носиш нещо, което не са им купили мама и тате, а ти си го направил, т.е. джуджетата са го направили, и специално си го донесъл на него, защото знаеш точно какво иска и това е уникално изживяване наистина. Да виждаш тези блеснали, пълни с вяра очички."

Актьорът с умиление си спомня за своето детство и за зимните игри с приятелите в махалата.

Деян Мачев: "Който е загубил детето в себе си, значи е загубил и Коледата, като празник, като веселба. Аз не съм загубил детето в себе си, затова вярвам в Дядо Коледа и с удоволствие, ако някъде ме поканят да ми дадат подарък и трябва да седна в Дядо Коледа да си направя снимка, ще го направя с удоволствие."

Според Деян красотата на Коледа се крие във времето, прекарано със семейството вкъщи с приятни спомени, разкази от детството и в атмосферата на домашния уют. Той обаче споделя, че се чувства тъжен, тъй като тези събирания се случват все по-рядко.

Деян Мачев: "Коледа е различна с това, че човек ако не вярва в тази измама, в този Дядо Коледа, който идва да донесе подаръците. Просто тя става безсмислена. То това е любопитното и хубавото и това е различното."

Но Коледа остава любимият празник на актьора, защото е изпълнен с радост, топлина и изненади, а чудесата в този период от годината ни следват навсякъде.

Деян Мачев: "Абсолютно вярвам в чудеса, защо не. Винаги се случват чудеса."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Леденият мюзикъл Кармен тръгва на турне
Леденият мюзикъл "Кармен" тръгва на турне
​Млада жена в будна кома се нуждае от подкрепа
​Млада жена в будна кома се нуждае от подкрепа