COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Може ли да наложат импийчмънт на Тръмп заради сексскандал

Доналд Тръмп предупреди, че ако бъде отстранен от президентския пост, пазарите ще се сринат и всички ще станат много бедни. Президентът даде интервю за "Фокс нюз", след като евентуален процес по импийчмънт стана тема номер едно във Вашингтон заради разкритията на адвоката Майкъл Коен. Той твърди, че със знанието на Тръмп е платил на две жени да мълчат за сексуални връзки с него, за да не попречат на предизборната му кампания. Тръмп заяви, че е разбрал за плащанията впоследствие. Няма нарушение на изборното законодателство, защото парите са били лично негови.

от Деян Йотов
20:12, 23.08.2018
Чете се за: 00:57 мин.
По света

Волно или неволно, в рамките само на един брифинг говорителката на Белия дом произнесе 6 пъти фразата: "Президентът не е направил нищо лошо!" Така Сара Сандърс отвърна и на въпрос за запис от борда на "Еър Форс 1" отпреди няколко месеца, в който Тръмп отрича да е знаел за едно от скандалните плащания - за мълчанието на порноактрисата Сторми Даниълс.

По темата импийчмънт Сандърс беше по-словоохотлива:

Сара Сандърс, говорителка на Белия дом: Идеята е жалък опит на демократите. Това май е единственото им послание в кампанията за междинните избори. Затова американците трябва да подкрепят съмишлениците на президента, които се концентрират върху икономическия растеж и безопасността на американците.

Импийчмънт или не. Това, според адвоката на Тръмп Рудолф Джулиани, ще е залогът за предстоящите избори. Но Демократическата партия, която се надява да спечели мнозинство в двете камари на Конгреса, даде знак, че ще отложи атаката срещу Тръмп - до евентуална своя победа и до края на разследването за руска връзка с избора му за президент.

Нанси Пелоси, лидер на Демократическата партия в Камарата на представителите: Случилото се вчера е още един аргумент да се борим разследването на Робърт Мълър да продължи.

Тръмп не коментира дали би уволнил специалния прокурор, след като бившият му адвокат Коен заяви, че ще разкаже всичко, което знае за руската връзка.

Президентът обаче влезе в предизборен режим:

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Не знам как може да се победи някой, който е свършил чудесна работа. Но ако срещу мен някога има импийчмънт, пазарите ще се сринат. И всички ще станат много бедни.

Пред "Фокс нюз" Тръмп не отхвърли възможността да помилва бившия шеф на кампанията си Пол Манафорт, когото съдът завчера призна за финансов измамник.

Топ 24
Най-четени
Люксембург въвежда безплатен обществен транспорт
Люксембург въвежда безплатен обществен транспорт
Кой и как се грижи за озеленяването в София?
Кой и как се грижи за озеленяването в София?