COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Мустафа Карадайъ няма да бъде евродепутат

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ няма да бъде евродепутат. Това решение беше обявено на няколко пъти в рамките на предизборната кампания. Снощи, след като бяха обявени първите резултати, председателят на ДПС го потвърди и заяви, че България има нужда от ясна програма за догонващо развитие.

Милена Кирова
от Милена Кирова
06:53, 27.05.2019
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ определи кампанията на Движението за права и свободи като проевропейска и позитивна.

Мустафа Карадайъ - председател на ДПС: България има нужда от ясна програма за ускорено догонващо развитие в рамките на Европейския съюз, за да може нашите деца и внуци, които са в Европа на гурбет, да имат условия и среда, за да се върнат в България.

От ДПС ще направят анализ и коментар на изборните резултати, когато видят официалните данни.

Мустафа Карадайъ - председател на ДПС: Ние много добре и ясно знаем каква Европа искаме. Европа - единна и силна Европа. Европа не на лицемерието, не на омразата, не на противопоставянето, не на разделението, Европа на мира, демокрацията, заедността, свободата и толерантността.

Окончателно решено: водачът на листата на ДПС Мустафа Карадайъ няма да отиде в Брюксел като евродепутат.

Мустафа Карадайъ - председател на ДПС: Аз и досега съм ходил в Брюксел и ще продължавам да ходя като председател на Движението за права и свободи. За нас тези избори бяха много важни, защото ценностите на ЕС са ценностите и на ДПС и от тази гледна точка, за да се подчертае важността на изборите - и на тези избори, и на европейските избори - председателят на движението беше и водач на листата.

Председателт на ДПС поздрави всички проевропейски настроени българи, които са подкрепили партията.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Мартина Апостолова е европейска изгряваща звезда на “Берлинале 2020"
Мартина Апостолова е европейска изгряваща звезда на “Берлинале 2020"
Пестеливи коментари от БСП след края на изборния ден
Пестеливи коментари от БСП след края на изборния ден