Музей на кафето във Виетнам

Във Виетнам беше открит музей на кафето. В него посетителите могат да научат много за историята и производството на кафе, както и да опитат различни видове на ободряващата напитка.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
преди 1 година
Чете се за: 00:35 мин.
Животът

Дълги сгради с високи покриви във формата на буквата "А". Така изглежда новият музей на кафето във Виетнам. Архитектурата е вдъхновена от местните етнически малцинства, които са и основна работна сила в плантациите с кафе.

Музеят е проектиран, за да бъде отворено пространство за всеки, включително за работещите на полето. Това е място, където хората могат да дойдат и да научат нещо за кафето, но също и да споделят своите познания и опит.

Посетителите имат възможност да се запознаят с целия процес - от отглеждането на културата до печенето на кафените зърна и самото приготвяне на горещата напитка.

В музея има над десет хиляди експоната от целия свят. Голяма част са предоставени от музея на кафето в Хамбург. Могат да се видят още антични турски съдове за кафе, както и пособия, използвани от местното население за отглеждането на културата.

След обиколката тематично кафене очаква гостите на музея, където да отпочинат с чаша кафе естествено. Французите поставят основите на кафе културата във Виетнам. Днес страната е един от най-големите износители на кафе в света.

Топ 24
Най-четени