НОВИНИ

Музеят на восъчните фигури за втори път в София

Холивудски величия и политически лидери ще привличат вниманието на столичани и гостите на града до края на май. Музеят на восъчните фигури, който е част от ретро музея във Варна, гостува за втори път в София. Посетителите имат възможност да се докоснат до емблематични исторически личности, артисти, певци, революционери и политици. Някои от фигурите в експозицията се показват за първи път.

Андреа Драганова
от Андреа Драганова
20:34, 24.04.2017
7316
Чете се за: 00:51 мин.
Още

Робърт де Ниро, Ал Пачино, Доналд Тръмп и Владимир Путин буквално оживяват пред очите ни. Това са само част от новите попълнения в богатата колекция от известни личности, чийто брой вече надхвърля 40. Тук в София можем да видим част от въздействащата изложба. Сред новите фигури е и Горан Брегович, който сега се показва за първи път в България.

Приликата е огромна, фигурите са изпипани до съвършенство, а чувството да се докоснеш до тези личности - неповторимо!Изключение не правят и любимите български актьори!

Цветан Атанасов - създател на музея:
Аз в момента съм настръхнал, повярвайте ми, само като казвам мега звезда - Кирил Господинов - велик актьор, Велко Кънев, Калоянчев, Коста Цонев, който е буквално като жив, всеки момент може да тръгне, Парцалев, Петър Слабаков, Тодор Колев и Невена и Гец, а Гец е между другото фигура, която за първи път показваме сега в София.

Посетителите обичат да се снимат и с Тодор Живков, Сталин и Че Гевара, а любимци на младежите са футболистите Меси и Кристиано Роналдо, както и поп-звездите Бионсе и Джъстин Бийбър.

До няколко месеца изложбата ще бъде попълнена и с восъчната фигура на българския тийн идол Криско.

Цветан Атанасов - създател на музея:
С Криско в момента много сладко вървят консултациите с какви дрехи да бъде, как да бъде направен. Той е страхотен сладур и аз се надявам, че фигурата ще бъде повече от жива!

В процес на изработване са и музикални величия като Мик Джагър и Адел. До дни в София трябва да пристигне и Мистър Бийн!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Малко родители от Благоевград отказват да ваксинират децата си
Малко родители от Благоевград отказват да ваксинират децата си
47 усмивки в подкрепа на родените със синдрома на Даун
"47 усмивки" в подкрепа на родените със синдрома на Даун