НОВИНИ

Яворови януарски дни в музея на поета в Чирпан

Музеят на Яворов в Чирпан дава поле за творческите изяви на ученици от цялата страна. Всяка година в родната къща на поета се организират конкурси, на които млади хора показват таланта си на поети и художници.

bnt avatar logo
от Таня Матева
12:23, 17.01.2019
Чете се за: 00:37 мин.
Още

По традиция на Яворовите януарски дни в Чирпан се обявяват резултатите от Националния литературен конкурс „И ти си в мене - ти, родино моя“. Освен популяризиране живота и творчеството на Яворов, една от основните задачи, които си поставят от музея в родния му град , е откриването и поощряването на млади таланти.

София Димова, Тополовград: През май месец бяхме тук на посещение в къща - музей „Яворов" и той много силно въздейства освен на мен и на цялата група и като разбрахме, че има такъв конкурс веднага решихме да се включим.
;

На Яворовите януарски дни стават ясни и резултатите от конкурса за рисунка „Недорисуван свят".

Златина Колева: В памет на Василия Стоилова - внучка на големия български художник Васил Стоилов и праправнучка на Яворов.
Ивана Колева, Чирпан: Като почнах да рисувам, самата рисунка нямах идея какво ще се получи-от интернет се вдъхнових доста, вложих и мои идеи и накрая се получи.
Михаела Начева, Чирпан: Мотивира ме да продължавам да пиша , да рисувам и да продължавам да се занимавам в областта на литературата.

От музея обмислят и нови идеи как да стимулират младите хора да продължават да творят,вдъхновени от Яворов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Деца бежанци с първи стъпки в археологията
Деца бежанци с първи стъпки в археологията
​Най-големият от години българо-македонски форум започна в Скопие
​Най-големият от години българо-македонски форум започна в Скопие