COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

МВФ не иска нови мерки от Гърция

Международният валутен фонд не иска от гръцкото правителство да вземе нови мерки, за да покрие фискалната дупка, която се явява заради разликата между оценките на фонда и тези на европейските институции по отношение на първичния бюджетен излишък на страната, се казва в публикация на сайта "мигнатиу", цитирана от в. "Вима".

от БТА
13:45, 12.10.2017
Чете се за: 00:25 мин.
По света
МВФ  не иска нови мерки от Гърция

Вестникът припомня, че МВФ прогнозира първичен излишък за Гърция през 2018 г. в размер на 2,2 на сто, докато европейските партньори на страната смятат, че този излишък ще е 3,5 на сто от БВП. А това означава, че поне на хартия Гърция ще трябва да взима още мерки в размер на 2,4 млрд. евро.

МВФ посочва, че ако Атина успее да постигне конкретната цел от 2,2 на сто бюджетен излишък и реализира без отклонения предвидените реформи, тогава фондът няма да поставя въпрос за налагане на нови мерки, отбелязва изданието.

Уточнението идва, след като докладът на МВФ с прогнозните оценки за Гърция и по-специално за нейния първичен излишък през следващата година бе изтълкуван от гръцките медии като възможност фондът да поиска нови мерки от страната.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Ердоган отказа среща с лидерите от ЕС заради двама убити мигранти на границата между Гърция и Турция
Ердоган отказа среща с лидерите от ЕС заради двама убити мигранти на границата между Гърция и Турция
Община Варна отчуждава имоти заради разширяване на бул. Васил Левски
Община Варна отчуждава имоти заради разширяване на бул. "Васил Левски"