COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

МВФ: Световният икономически растеж ще продължи

Глобалната икономика показва растеж и се очаква през следващата година той да продължи, заяви в рамките на срещата на Г-20 в Хамбург директорът на Международния валутен фонд Кристин Лагард.

от БГНЕС
22:53, 08.07.2017
Чете се за: 00:30 мин.
По света
МВФ: Световният икономически растеж ще продължи

"В моите дискусии с лидерите аз отбелязах, че глобалното икономическо възстановяване би трябвало да се основава на широка основа и се очаква да продължи и през следващата година“, каза Лагард.

„В същото време е необходимо да предприемем действия срещу прекомерна арогантност и рискове, включително появата на финансовата уязвимост, ниската производителност на труда и нарастващото неравенство. "

От гледна точка на ръководителя на МВФ, "текущият период на растеж трябва да се използва за по-нататъшни превантивни мерки във финансовия сектор - чрез изграждане на буфери от капитал и корпоративни баланси."

Освен това, необходимо е да се реши въпросът за липсата на ръст на реалните заплати, които "биха могли да подкопаят възстановяването," предупреди Лагард. Според нея, в тази ситуация е препоръчително големите икономики да предприемат ускоряване на търговските реформи, за да се увеличат инвестициите в производствената инфраструктура и да се инвестира в развитието на "човешкия капитал", за да се ускорят реформите на пазара на труда и да се подобри достъпа до финансови услуги.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Мартина Апостолова е европейска изгряваща звезда на “Берлинале 2020"
Мартина Апостолова е европейска изгряваща звезда на “Берлинале 2020"
Как да оцелеем в планината
Как да оцелеем в планината