НОВИНИ

МВнР: Няма данни за пострадали българи при труса в Калифорния

Няма данни за пострадали български граждани при земетресението с магнитуд 7,1, което беше регистрирано на 5 юли в Калифорния, съобщи Външно министерство.

мвнр данни пострадали българи труса калифорния
bnt avatar logo
от БНТ
09:30, 06.07.2019
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

В генералното ни консулство в Лос Анджелис е сформиран кризисен щаб, който отговаря денонощно на спешната телефонна линия на мисията.

"Съветваме всички български граждани, които живеят в Южна Калифорния, да следят за сеизмичната обстановка и да се съобразяват с всички разпоредби на местните власти, свързани с евентуални евакуации и предпазни мерки", допълват от ведомството.

;

"Няма информация за значими разрушения или сериозно пострадали. Има информация за горящи къщи, скъсани водопроводи, прекъснато електричество.

Във връзка сме с компетентните щатски органи. Към момента нямаме информация за пострадали български граждани. Следим внимателно ситуацията.

Отговаряме на спешната телефонна линия 310-437-3606, ако имате нужда от помощ. Умоляваме ви, ако познавате наши сънародници, които живеят в близост до епицентъра на земетресението, да ни се обадите и да ни дадете техни контакти, за да се свържем с тях", съобщи в личния си Фейсбук профил Веселин Вълчев - генерален консул на България в Лос Анджелис.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Репатрират стари автомобили от улиците на Варна
Репатрират стари автомобили от улиците на Варна
Жители на Варна без сметосъбиране заради разбит път
Жители на Варна без сметосъбиране заради разбит път