COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

МВР извършва мащабна спецоперация срещу конвенциалната престъпност

Мащабна специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност и опазване на обществения ред се провежда на територията на страната, съобщиха от пресцентъра на МВР.

от БТА
15:16, 13.07.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
МВР извършва мащабна спецоперация срещу конвенциалната престъпност

Акцията е започнала вчера, когато са извършени действия на териториите на ОДМВР-София и Перник. Проверени са общо 1715 лица и 1060 МПС. Задържани са 77 души, издирените са шестима. За констатирани административни нарушения са съставени 309 акта. Проверки са извършени в 22 пункта за черни и цветни метали, 27 заложни къщи и 22 автоморги, автосервизи и депа.

На територията на Ботевград са проверени 470 лица и 215 МПС. Съставени са 38 акта за установени административни нарушения. Задържани са 18 души. Установени и задържани са и двама, обявени за общодържавно издирване, които са предадени на инициатора на издирването.

Множество нарушения са констатирани по време на операцията в два пункта за изкупуване и съхранение на отпадъци от черни и цветни метали в Самоков и с. Райово.

В друг инспектиран обект в Самоков, за преработка и съхранение на дървесина, е установено несъответствие в електронния дневник по отношение на наличната дървесина. При акцията в Самоков са проверени общо 512 лица и 395 МПС; съставени са 61 акта за установени административни нарушения; задържани са 14 души.

При проведената на територията на Пернишка област операция са извършени проверки и в седем автоморги, за констатирани нарушения са издадени четири констативни протокола с предписания към собствениците.

Топ 24
Най-четени
Люксембург въвежда безплатен обществен транспорт
Люксембург въвежда безплатен обществен транспорт
Животновъди блокираха пътя София - Варна и поискаха оставката на зам.-министър
Животновъди блокираха пътя София - Варна и поискаха оставката на зам.-министър