НОВИНИ

МВР получи 9 нови автомобила, обособени като технически работилници

Девет нови мобилни технически работилници осигури МВР за поддръжка на системата за комуникация TETRA, съобщиха от вътрешното министерство. Автомобилите са закупени в изпълнение на проект "Подкрепа за справяне с миграционния натиск по българските външни държавни граници", финансиран от ЕС.

мвр получи автомобила обособени технически работилници
bnt avatar logo
от БНТ
10:02, 20.02.2019
Чете се за: 00:22 мин.
У нас

Деветте нови автомобила са обособени като мобилни технически работилници с повишена проходимост. Те са снабдени с всички необходими инструменти и оборудване за поддръжката мрежовите елементи от TETRA системата, която е основна за комуникация на служителите на МВР в районите на външните за ЕС граници.

Своевременната поддръжка, която осигурява надеждност и непрекъснатост на работата на системата, изисква бърз достъп през труднопроходими трасета до труднодостъпни райони с възможност за пренасяне на обемисти товари и модули.

Мобилните работилници ще бъдат използвани в дейността на дирекция "Комуникационни и информационни системи", която осигурява функционирането на комуникационните и информационните системи на МВР и други държавни органи, като изгражда, поддържа и развива комуникационни системи за управлението на МВР.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парламентът ратифицира Протокола за присъединяване на Северна Македония към НАТО
Парламентът ратифицира Протокола за присъединяване на Северна Македония към НАТО
Блъснаха дете на пешеходна пътека в Благоевград
Блъснаха дете на пешеходна пътека в Благоевград