НОВИНИ

МВР: ​Пътищата в страната са проходими при зимни условия

Всички пътища в страната са проходими при зимни условия, съобщават от пресцентъра на МВР. Трафикът през граничните пропускателни пунктове е нормален.

bnt avatar logo
от БТА
18:25, 18.11.2018
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Обилен снеговалеж има в района на 62-и км на автомагистрала "Тракия". Усложнена е и пътната обстановка на територията на Смолян. В обедните часове за кратко бе затворен за движение и проходът "Петрохан" заради аварирал ТИР. С помощта на техника тежкотоварният автомобил е отстранен от пътя. От полицията напомнят водачите да шофират внимателно и със съобразена с пътната обстановка скорост.


Усложнена е пътната обстановка на територията на област Смолян. Пътищата са мокри, на места заснежени. Проходими при зимни условия са пътищата в Смолянско, макар че по високопланинските проходи обстановката е усложнена. Обилен сняг вали над 1500 метра надморска височина.

Пътищата са мокри, на места заснежени. През прохода Превала товарните автомобили трябва да са без ремаркета и полуремаркета. Всички дежурни машини са на терен, за да почистват и опесъчават пътищата. От Пътно управление призовават шофьорите да потеглят само със зимни гуми и добре оборудвани автомобили.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Историческа реч на френския президент Еманюел Макрон в Берлин
Историческа реч на френския президент Еманюел Макрон в Берлин
Англия се промъкна до първото място в група 4 след победа над Хървати
Англия се промъкна до първото място в група 4 след победа над Хървати