МВР разширява периметъра на издирването на Стоян Зайков, съобщи на брифинг министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Сигурността наистина е скъпо нещо. Но ние сме длъжни да защитим гражданите и да издирим извършителя на тежкото престъпление. Предприехме действия по защита съвместно с прокуратурата на евентуално застрашени лица, които са имали отношения – както семейни, така и спорове в миналото, с евентуалния извършител. Те са евакуирани и не се намират на територията на Костенец.

Вътрешният министър допълни, че все още не е готова експертизата за оръжието, намерено в пчелин, а изследването на ДНК профили все още продължават.

Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Към момента не можем да твърдим, че това е оръжието, с което е извършено второто убийство. Получаваме много сигнали, които ежедневно проверяваме – от най-различно естество, включително такива, които мога да определя като злонамерени. Затова искам да призова да не се пускат злонамерени сигнали.
Нови улики и гореща следа в издирването на Стоян Зайков от Костенец

Нови улики и гореща следа в издирването на Стоян Зайков от Костенец

На деветия ден от издирването на заподозрения за убийства Стоян Зайков, полицията се натъкна на гореща следа - открито е оръжие, което по вид и калибъ...