Вече са ясни мотивите за показния разстрел на един от големите собственици на казина в Слънчев бряг. Снощи Коста Николов е бил застрелян в автомобила си, а 22-годишна жена е тежко ранена и е с опасност за живота. Става дума за личен мотив. Извършителят е служител на Николов и е бил в любовни отношения с простреляната. Той е задържан при опит да напусне страната на граничния пункт "Лесово''.

Слънчев Бряг, Несебър

Около 21:00 часа снощи автомобилът на 57-годишния Коста Николов е бил паркиран. Заедно с младата жена и други двама души, вероятно охранители на задната седалка, са се канили да отпътуват неизвестно засега накъде. Наблизо ги е дебнел убиецът. Той излиза от автомобила и хладнокръвно прострелва смъртоносно Николов.

Момичето е в много тежко състояние в Бургаската болница. Извършителят се качва в своя автомобил и изчезва от мястото на инцидента. Двамата свидетели от задната седалка в колата на Николов подават сигнал до полицията. Около 2:00 часа тази нощ извършителят е задържан на границата с Турция.


гл. комисар Младен Маринов, главен секретар на МВР: "Става въпрос за ревност и такива взаимоотношения неизяснени - лични взаимоотношения, които са довели до това тежко престъпление. По случая имаме загинал мъж на 54 години и пострадало момиче, което е в тежко състояние в Бургас в болницата. Снощи ѝ правиха лекарска интервенция - операция, но все още нейното състояние е тежко. Тя е на 22 години. Беше задържан извършителят, който направи опит да премине държавната граница в посока Турция на ГКПП "Лесово". Колегите са го задържали, към момента се работи с него. Иззето е оръжие, което тепърва ще се установява дали е оръжието, с което е извършена стрелбата."


Георги Чинев - окръжен прокурор на Бургас: "Квалифицирано убийство и опит за убийство, наказуемо с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор и доживотен затвор без право на замяна."

Оперативно-следствените действия продължават. Убиецът се разпитва. Засега разследващите не дават повече подробности по този тежък криминален случай.

© БТА
След стрелбата в Слънчев бряг: Полицията е задържала извършителя на убийството

След стрелбата в Слънчев бряг: Полицията е задържала извършителя на убийството

Мъж беше убит при стрелба в курорта Слънчев бряг късно снощи, а жена е тежко ранена и е с опасност за живота. Убитият е един от големите собственици н...