НОВИНИ

МВР с акция в Българския футболен съюз

Екипи на МВР влязоха в сградата на БФС в столичния квартал "Бояна". Става дума за съмнения за икономически злоупотреби, потвърди главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
20:33, 26.11.2019
Чете се за: 01:18 мин.
У нас

От полицията все още се въздържат от подробна официална информация. Потвърждава се единствено, че има такова разследване и че са иззети документи от сградата на БФС. Научихме от наши източници обаче, че съмненията са свързани с финансови измами при наемане на спортни бази и закупуването на екипи за детски футболни отбори. От Българския футболен съюз отричат тези обвинения, които се появиха преди дни в медийното пространство. Акцията идва малко повече от месец, след като екипи на ГДБОП влязоха в сградата на БФС и също иззеха документи.

Разследването на БФС се води от Главна дирекция "Национална полиция", докладвано е и на Специализираната прокуратура

Ивайло Иванов, главен секретар на МВР: Има образувано досъдебно производство и там се извършват процесуално следствени действия за длъжностно присвояване евентуално от служители на БФС.

Преди дни в медийното пространство се завихри скандал, свързан с изразходени държавни пари по програмата за подпомагане на детско-юношеския футбол. Част от обвиненията, отправени към БФС, е че купува по-скъпа екипировка.

Борислав Попов, изпълнителен директор на БФС: Децата трябва да получат най-доброто, най-добрата обстановка, най-добрите терени, най-добрата храна, най-добрите лекари и т.н. Във всички договори, които са сключени фигурират тези изисквания, така че цената, която е платена е наистина пазарната цена към момента на доставката.

Лагери на младите футболисти били организирани в хотели, свързани с членовете на изпълкома на БФС Йордан Лечков и Атанас Фурнаджиев. В студиото на сутрешния блок на БНТ, Фурнаджиев заяви, че е собственик на фирма-инвеститор, която се занимава с продажба на апартаменти на български и чуждестранни лица, които отдават имотите под наем и извършват хотелска дейност.

Атанас Фурнаджиев, вицепрезидент на БФС в оставка: Аз по никакъв начин не се облагодетелствам от това дали някой футболен отбор ще спи там независимо дали става дума за деца или за мъже. По никакъв начин не печеля от това. Печеля от продажбата на апартаментите.

От БФС заявиха още, че ще се борят да изчистят името си.

При предишната акция на полицията в БФС - на 15 октомври около 30 служители на ГДБОП иззеха документи от там по-малко от час, след като дългогодишният президент на БФС Борислав Михайлов подаде оставка. Впоследствие стана ясно, че акцията е била свързана с разследване за манипулация на изхода на мачове от българското първенство от страна на съдиите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Анонимен благодетел дари батут на деца с увреждания
Анонимен благодетел дари батут на деца с увреждания
От БСП заявиха, че вярват в невинността на Елена Йончева
От БСП заявиха, че вярват в невинността на Елена Йончева