Вътрешният министър Младен Маринов посочи, че служителите на МВР са спазили процедурата, след като евродепутатът Ангел Джамбазки беше хванат да шофира пил. Джамбазки е бил проверен в нощта на 7 срещу 8 декември в Самоков по време на акция, свързана със студентския празник, но случаят стана публично известен едва вчера. На място дрегерът е отчел близо 1,5 промила.

Ангел Джамбазки е дал кръвна проба в болницата в Самоков, която би трябвало да е изследвана в Окръжна болница, допълни още вътрешният министър. По закон евродепутатът подлежи на административно наказание.

Десислав Чуколов - депутат Атака: Държавата трябва да даде също отговори, защото как така се оказва, че Ангел Джамбазки прави това престъпление, след това обществеността не знае нищо за него. Покривано е 5 дни. Защо, защото Джамбазки е овластена фигура - затова ли? Защото шефа му в партията е силов вицепремиер?
Бойко Борисов - министър-председател: Той ще понесе всичките си последствия. Нито някой го е прикрил, нито някой го е спрял, а това е един морален акт. Знаете, които ме познават, че аз капка алкохол не пия и съм изключително голям противник на всеки, който си позволи да пие и да се качи да кара. Действително съм разочарован много от, пак думата разочарован е много малка, защото винаги съм го имал и съм го харесвал като политик.
Юлиан Ангелов - депутат ВМРО: Той се е извинил, признал си е грешката, не е оказвал натиск на органите на реда, което му прави чест за разлика от други политици, които сме ги виждали в други отношения с полицията.