COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

МВР: Служители на ПБЗН са реагирали на 118 сигнала за произшествия в страната

От началото на деня до 18.00 часа служителите на "Пожарна безопасност и защита на населението" /ПБЗН/ са реагирали на 118 сигнала за произшествия, от които 11 пожара и 106 спасителни дейности. Това се посочва в информация на главната дирекция "ПБЗН" за оперативната обстановка на територията на страната, съобщиха от пресцентъра на МВР.

от БТА
20:53, 28.06.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
мвр служители пбзн реагирали 118 сигнала произшествия страната

Към момента звената за "ПБЗН" участват в локализирането и ликвидирането на 14 произшествия. Няма данни за застрашени хора и населени места. Постъпилите сигнали са предимно за територията на Столичната община и областите Пловдив, Пазарджик, София, Смолян. Основната част от тях са за наводнени приземни етажи, мазета, дворове и части от пътна и улична инфраструктура, както и за отстраняване на опасни предмети и паднали дървета.

В област Пловдив са извършени отводнителни дейности по 49 сигнала за наводнени къщи, дворове, подлези, улици, обществени сгради и за паднали дървета. В област Смолян са получени 30 сигнала за наводнения и локални опасности от наводнения, отработени са 26 от тях. Бедствено положение е обявено на територията на Смолян и Чепеларе.

В област Пазарджик са постъпили 30 сигнала за наводнени приземни етажи, мазета на частни и обществени сгради и части от уличната инфраструктура. Екипите на "ПБЗН" са отработили 26 от тях.

В област Бургас към момента са получени над 35 сигнала за наводнение улици, паркинги. Екипи на пожарната служба работят по отводняването им.

Постъпилите сигнали в област Монтана са пет и всичките са отработени.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Премиера на книгата Кристо, Владо, Росен и плаващите кейове
Премиера на книгата "Кристо, Владо, Росен и плаващите кейове"
Река Чая край Бачково излезе от коритото си, едно семейство е евакуирано
Река Чая край Бачково излезе от коритото си, едно семейство е евакуирано