COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

МВР забранява бойни демострации пред малки деца

След като в Силистра преди две седмици пострадаха три деца при демострационно взривяване на граната, вътрешният министър Младен Маринов е издал заповед за спиране на подобни демострации.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
09:42, 14.06.2019
Чете се за: 00:35 мин.
У нас
МВР забранява бойни демострации пред малки деца

Вътрешният министър Младен Маринов е издал заповед за забрана на бойни демострации пред малки деца. Това съобщи самият той по време на парламентарния контрол в петък. Той беше запитан от депутатът Стоян Мирчев, дали одобрява бойните демострации и какво е налагало деца от детската градина да бъдат свидетели на подобни.

При инцидент преди две седмици пострадаха три деца по време на демонтрация по залавянето на престъпник по повод 1 юни, Деня на детето. Взривената граната е ранила децата, които са били на разстояние от 50 метра. На стадиона е имало повече от 300 момичета и момчета от детски градини от Дулово, Тутракан и Силистра.

"Аз лично не одобрявам подобни демострации. Забранил съм тяхното провеждане. Демонстрацията е била насочена към ученици от 5 и 7 клас. В последствие по молба на общината, са дошли и децата от детската градина", обясни министър Маринов.

По думите му, в момента продължава дисциплинарното производство срещу началникът на ОДМВР - Силистра, както и на служителите взели участие в демонстрацията. Отделно прокуратурата прави свое наказателно разследване.Топ 24
Най-четени
Сухи треви горят в района на Гребната база в Пловдив
Сухи треви горят в района на Гребната база в Пловдив
Отвъд границите: Никола Пиперков: История на изкуствата – пътуване в миналото
"Отвъд границите": Никола Пиперков: История на изкуствата – пътуване в миналото