НОВИНИ

МВР залови 170 килограма кокаин, изплувал край Шабла

МВР задържа огромно количество кокаин с високо качество при претърсвания на води в акваторията на Черно море около Шабла. Новината съобщи на заседанието на Министерски съвет тази сутрин вътрешният министър Младен Маринов. Само преди три дни повече от 100 килограма наркотик изплува край Констанца в съседна Румъния.

bnt avatar logo
от БНТ
11:02, 10.04.2019 (обновена)
11924
Чете се за: 01:23 мин.
У нас

Наркотиците са открити по време на патрулиране на граничните служби в района. Пакетите с кокаин са били в 6 сака, увити в спасителни жилетки. По време на огледа са открити и празни спасителни жилетки, затова водолази ще огледат дъното. По разпореждане на премиера в издирването участват и хеликоптери, които извършват оглед по въздух, тъй като властите не са убедени, че е установено цялото количество наркотици.

Заловени са 170 кг кокаин, заяви тази сутрин Маринов.

Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Засилихме наблюдението в района на Шабла, в акваторията на Черно море. Вследствие на това открихме шест пратки от кокаина, който беше увит в непромокаема материя, сложен в спасителна жилетка така, че да се държи над водата. Колегите от Граничния патрул ги откриха в близост до брега. Най-вероятно става въпрос за схема за предаване в открито море.

В рамките на днешния ден отговорните институции ще бъдат във Варна, където ще дадат повече информация за заловените количества наркотик.

;

До акцията се стига след сигнал от румънските служби, тъй като в края на миналия месец в техни води бяха задържани две пратки с наркотици-от един тон и от 200 килограма.

Бойко Борисов - министър-председател: От снощи МВР активно работим и днес финализираме до голяма част съвместните си действия с румънските колеги. До този момент са 170 килограма.

Пакетите с кокаин са открити вчера в късния следобед в морето около Шабла.

Ивайло Иванов - главен секретар на МВР: Наряд на гранична полиция установява в морето, недалеч от брега, няколко сака. Те са били увити с въжета, със спасителни жилетки на тях.

По разпореждане на премиера в издирването участват и военни хеликоптери, които извършват оглед по въздух.

Ивайло Иванов - главен секретар на МВР: Не сме сигурни, че това количество което сме извадили при нас е цялото, тъй като не знаем какво точно е имало в морето.
Младен Мартинов - министър на вътрешните работи: Най-вероятно става въпрос за схема за предаване, без да се виждат хората в открито море.

Задържаното количество кокаин е с много високо качество.

Ивайло Спиридонов - директор на ГДБОП: В такава концентрация по принцип такова вещество не се пуска на пазара, а се замесва едно към три. При една такава субстанция на уличния пазар това количество би се разпространило за 71 400 000 лева.

От полицията апелират, ако някой намери в морето или на брега съмнителен пакет, веднага да се обади на телефон 112 или в най-близкото полицейско управление.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АРТ посоки с Галя Крайчовска: Време за театър
АРТ посоки с Галя Крайчовска: Време за театър
Парламентът избра нови зам.-председатели на Комисията за финансов надзор
Парламентът избра нови зам.-председатели на Комисията за финансов надзор