НОВИНИ

Мюнхен стана домакин на "Българския кариерен форум"

За първи път тази година Мюнхен стана домакин на "Българския кариерен форум". Изложението срещна над 150 студенти, които учат в чужбина, с 33 български компании. Форумът се провежда всяка година в Германия и Великобритания. Той се организира от сдружение "Българския кариерен форум", съвместно с Министерството на труда и социалната политика.

Цвета Младенова
от Цвета Младенова
21:10, 11.05.2019
Чете се за: 00:44 мин.
По света

Инициативата има една основна цел - да представи колко е привлекателно да се работи в България. И така да привлече бъдещите квалифицирани специалисти обратно там, където са родени.

Стефани Филева - студентка в Мюнхен: Със сигурност би ме върнало да знам, че има най-вече поле за развитие чисто професионално.
Божидар Исаев - представител на фирма: Искаме да покажем заедно с организаторите от Форума, че в България има бизнес, има поле за изява.
Маргарита Радева - екип "Операции" от "Български кариерен форум": За нас успехът е това да разпространим нашата кауза и да помогнем на все повече и повече млади хора да направят един информиран избор, прибирайки се в България.

Кариерното изложение дава резултат. Много млади хора са намерили своята компания именно на такива събития. Кариерният форум в Мюнхен е третият, който е организиран в Западна Европа от началото на годината. През март домакин на изложението беше Лондон.

Зорница Русинова - зам.-министър на труда и социалната политика: Възможностите в България са много. Може би IT секторът е един от най-бързо развиващите се и продължава да е генератор на голяма част от икономическото развитие на България.

Българските фирми търсят още инженери, лекари и финансисти. Има нужда и от служители в секторите на производството и консултантските услуги. Кариерната кампания ще продължи и през есента в Холандия и Шотландия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кметът на Лондон Садик Хан под 24-часова полицейска защита
Кметът на Лондон Садик Хан под 24-часова полицейска защита
Проведе се традиционното почистване на устието на река Ропотамо
Проведе се традиционното почистване на устието на река Ропотамо