НОВИНИ

Мъж бутна от мост дете в Габрово

Жестока трагедия в Габрово рано тази сутрин. Тялото на 4-годишно момченце беше открито във водите на Янтра под висок мост в покрайнините на града. Една от версиите, по които работят разследващите е, че детето е блъснато от моста от втория си баща, който минути след това опитал да скочи след него и да се самоубие. Мъжът е задържан, води се досъдебно производство за убийство.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
20:04, 03.07.2019
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Сигналът за давещо се дете постъпил на телефон 112 около 6,30 часа тази сутрин. Момченцето е намерено удавено, а на моста криминалистите заварили втория му баща, който им казал, че блъснал детето и възнамерявал да скочи след него. Повече от три часа полицаи и психолози убеждавали мъжа да не посяга на живота си, след което той бил задържан. Съседи разказаха, че семейството живеело видимо спокойно до преди няколко дни.

Марта Георгиева, съседка: И преди една седмица сподели тука, даже се разрева, каза съпругата ми избяга, какво стана...не мога да кажа, какво им е отношението! Взела си багажа и къде е отишла, в неизвестност. Не я знае къде е, може би ме съмнява, че така я наказва чрез детето.
Руска Русинова, търговец: Тука баща му купуваше толкова много играчки, няма друго дете толкова задоволено! Не знам, аз това чух днес, когато казал, че разлепял брошури „Мамо, върни се!".

Загиналото момченце е единствено дете в семейството и било отглеждано при много добри условия.

Радослава Христова, директор на РД "Социално подпомагане" - Габрово: Няма в дирекцията постъпила информация за някакъв проблем в семейството с това дете, за съществуващи рискове, побой или каквато и да е била информация от такова естество.

Разследващите работят и по втора версия, след като мъжът сменил показанията си и по-късно казал, че не е блъснал детето, а то само се подхлъзнало и паднало от моста.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правителството отпуска 2 млн. лв. за борба с комарите по Дунав
Правителството отпуска 2 млн. лв. за борба с комарите по Дунав
Градушка се изсипа над източните квартали на София
Градушка се изсипа над източните квартали на София