НОВИНИ

Мъж е задържан във връзка с убийството на двамата братя в Ботевград

Мъжът е отведен в ареста, като съпричастността му към престъплението се изяснява. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Софийската окръжна прокуратура. С повече подробности от Ботевград - в прякото включване на Димитрина Стамболиев.

bnt avatar logo
от Димитрина Стамболиева
12:01, 26.03.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Двамата братя Цветан и Марко Петрови, които бяха застреляни в центъра на Ботевград снощи, са имали врагове. Това казват техните близки пред нашия репортер в района. От няколко дни двамата са работили като охрана в местно заведение. Кой обаче е задържаният за 24 часа в ареста и каква е неговата съпричастност, за сега официална информация няма. От полицията на този етап категорично отказват изявление.

Мариета Иванова, областният директор на полицията за София-област вече е в Ботевград и лично ръководи екипа по разследването.

В момента на лобното място на братята в центъра на града се е събрала голяма група роми, които палят свещи.

Още от снощи има жандармерия в ромската махала. Жандармерията обикаля по улиците и около дома на двамата братя.Спокойно е, макар, че всички хора буквално са излезли по улиците.

Само преди 40 дни в Ботевград бе застрелян Петър Василев - Пинко и извършителят на това престъпление все още не е открит. Това без съмнение поражда напрежение в ромската общност, съобщава още нашият репортер в района.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриват Мотосезон 2016 в София
Откриват Мотосезон 2016 в София
Грандиозен спектакъл за годишнината от рождението на Мистър Сенко
Грандиозен спектакъл за годишнината от рождението на Мистър Сенко