НОВИНИ

Мъж от Бобошево се завърна в родния град, след 20 години в чужбина

След повече от 20 години в Италия млад мъж от Бобошево се е върнал в родния си град, с намерението да остане в родината си. Марио Мутафчиев е отворил малък ресторант в градчето и е създал семейство. По думите му през всичките тези години България му е липсвала много. Той се надява и други хора от Бобошево, които са в чужбина, да се върнат у нас.

bnt avatar logo
от Николай Янев
14:24, 05.03.2019
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Марио напуска България със семейството си, когато е 7-годишен. Родителите му отиват да търсят препитание в Италия. Заселват се в град Патерно на остров Сицилия.

Марио Мутафчиев: Реших окончателно да се прибера в България през 2016 година, защото много ми липсваше, тъгувах за страната.

След като се завръща в родния си град, среща бъдещата си съпруга - Венета. Захващат се с ресторантьорство.

Марио Мутафчиев: За трудности е нормално като всеки млад, който навлиза в една сфера, която не му е много ясна, среща трудности всеки ден.

Младият мъж обаче е категоричен, че трудностите го мотивират да продължи напред. Очаква да има повече посетители със затоплянето на времето, тъй като градчето е заобиколено с красива природа и често идват туристи.

Марио Мутафчиев: Българската кухня е много хубава и затова предлагаме основно българска кухня, с някои италиански неща, но основно българската си, нашата кухня.

Категоричен е, че ще остане да живее в родното си място и тук ще отгледа децата си.

Марио Мутафчиев: Искам да си остана тук в България, като всеки, който е навън, иска да се прибере в своята си родина, на никой не му е хубаво да стои навън.

Марио отбелязва с тъга, че през 90 години на миналия век Бобошево е имало над 3000 жители. Сега са под 1000. Най-много от напусналите града са се установили в Италия - предимно в Милано и Рим. Обнадежден е обаче, че през последните години в градчето от чужбина са се прибрали още няколко мъже. Един от тях е отворил цех за пелети.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ева Майдел: Приехме мерки за борбата с терористичното съдържание онлайн ​
Ева Майдел: Приехме мерки за борбата с терористичното съдържание онлайн ​
Русенска фирма иска да изгради нова площадка за рециклиране на кораби
Русенска фирма иска да изгради нова площадка за рециклиране на кораби