COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Мъж от село Ресен се грижи за над 500 животни

Мъж от великотърновското село Ресен е превърнал дома си в истинска зоологическа градина. Над 500 различни видове животни и птици обитават къщата на Цветомир Чекелев. Най-впечатляваща обаче е колекцията от рядко срещани породи папагали.

от Зорница Илиева
10:14, 17.02.2018
Чете се за: 00:46 мин.
Животът

Още от малък Цветомир Чекелев обичал да се грижи и да помага на животните в беда. Казва, че всичко започнало, когато бил на 7 години и прибрал в дома си ранено гълъбче, за което се грижил и лекувал. 35 години по-късно в дома му живеят над 500 животни и птици от различни видове.

Цветомир Чекелев: Аз ги гледах на терасата в Търново и ги развъждах в клетки, обаче много шум вдигат.

Казва, че прибирал всякакви животни, дори започнал и да си поръчва птици от чужбина. Мястото в дома му обаче не било достатъчно за всичките му любимци и затова купил къща във великотърновското село Ресен. Превърнал я в малка зоологическа градина.

Цветомир: Имам мандаринки, декоративни кокошки имам. Това са други зайци, ей влезте тука да хвърлите едно око. Ето ги! Това са две мини зайчета. Това е майката и бащата.

В зоокъщата вече се спират десетки посетители, впечатлени от идеята на Цветомир.

Боян Кръстев: За цялата колекция на човека разбрах чрез интернет. Случайно попаднах и ми стана много интересно как той чрез хоби толкова много птици и други животни отглежда. И просто реших да дойда да видя толкова голямо разнообразие и се изумих от какви различни видове папагали има.

Въпреки че животните отнемат цялото му време, Цветомир не смята да спре до тук, а напротив - решил е да удвои колекцията си от папагали и да започне да развъжда бели мини таралежчета.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
В "Референдум": Какво ще се случи със сметките за ток, след като електроенергията започне да се търгува свободно?
В "Референдум": Какво ще се случи със сметките за ток, след като електроенергията започне да се търгува свободно?
ТОП 5 на зимните спортове в Софийския регион
ТОП 5 на зимните спортове в Софийския регион