НОВИНИ

Мъж от село Ресен се грижи за над 500 животни

Мъж от великотърновското село Ресен е превърнал дома си в истинска зоологическа градина. Над 500 различни видове животни и птици обитават къщата на Цветомир Чекелев. Най-впечатляваща обаче е колекцията от рядко срещани породи папагали.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
10:14, 17.02.2018
6654
Чете се за: 00:46 мин.
Още

Още от малък Цветомир Чекелев обичал да се грижи и да помага на животните в беда. Казва, че всичко започнало, когато бил на 7 години и прибрал в дома си ранено гълъбче, за което се грижил и лекувал. 35 години по-късно в дома му живеят над 500 животни и птици от различни видове.

Цветомир Чекелев: Аз ги гледах на терасата в Търново и ги развъждах в клетки, обаче много шум вдигат.

Казва, че прибирал всякакви животни, дори започнал и да си поръчва птици от чужбина. Мястото в дома му обаче не било достатъчно за всичките му любимци и затова купил къща във великотърновското село Ресен. Превърнал я в малка зоологическа градина.

Цветомир: Имам мандаринки, декоративни кокошки имам. Това са други зайци, ей влезте тука да хвърлите едно око. Ето ги! Това са две мини зайчета. Това е майката и бащата.

В зоокъщата вече се спират десетки посетители, впечатлени от идеята на Цветомир.

Боян Кръстев: За цялата колекция на човека разбрах чрез интернет. Случайно попаднах и ми стана много интересно как той чрез хоби толкова много птици и други животни отглежда. И просто реших да дойда да видя толкова голямо разнообразие и се изумих от какви различни видове папагали има.

Въпреки че животните отнемат цялото му време, Цветомир не смята да спре до тук, а напротив - решил е да удвои колекцията си от папагали и да започне да развъжда бели мини таралежчета.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без сламки при разходките край Големия бариерен риф
Без сламки при разходките край Големия бариерен риф
Обучени кучета ще помагат на полицаите по морето през лятото
Обучени кучета ще помагат на полицаите по морето през лятото