НОВИНИ

Мъж загина при катастрофа край село Ребърково

Жестока катастрофа между ТИР и микробус затвори рано тази сутрин международния пот Е79 край врачанското село Ребърково. На място е убит шофьорът на буса, а спътникът му е закаран с тежка гръдна травма във Врачанската болница. Заради инцидента участъкът остана затворен с часове, а движението се отбива през Искърското дефиле.

bnt avatar logo
от БНТ
09:08, 19.06.2017 (обновена)
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

По първоначални данни става дума за челен удар между двете превозни средства, като чуждестранен ТИР, управляван от турчин и пътуващ към София е помел микробус, превозващ плодове и зеленчуци към Мездра.

Предполага се, че тирът се е движил с висока скорост и в резултат от удара бусът е смачкан до неузнаваемост, а парчета от двата автомобила са разпилени на повече от 100 метра покрай пътя. Наложи се пожарникари със специализирана техника да извадят тялото на загиналия 30-годишния шофьор и неговия ранен спътник от смазаната кабина на микробуса.

Васил Алексиев, с. Ребърково: Само чух страшен удар около 6 часа. Тирът явно е карал с висока скорост, може и със 100 км. Постоянно стават тук катастрофи с жертви, те го правят от 20 години тоя път, но никой не обръща внимание.
Симеон Крачунова, очевидец: Там има знак 50 км, толкова години живея тук и гледам - като има полиция са кротки като агънца, като няма - хвърчат със 70-80 км нагоре вървят.

Участъкът, където е станал инцидентът, е сигнализиран за забрана на движение на тирове над 12 тона в посока Ботевград. Една от версиите е, че камионът не се е отклонил на кръстовището по пътя за Искърското дефиле и така е изненадал шофьора на буса.

През последните два дни това е втори кървав инцидент на Е-79 между Враца и Ребърково с трима загинали на пътя. Хората настояват най-сетне модернизацията на пътя Мездра - Ботевград да започне, защото двулентовият път ще продължи да взема жертви при този натоварен трафик.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 2000 пациенти в Пирогов само за три дни
Близо 2000 пациенти в "Пирогов" само за три дни
Чавушоглу: Македония заслужава да бъде членка на НАТО
Чавушоглу: Македония заслужава да бъде членка на НАТО