НОВИНИ

Н. Ненчев: България отделя достатъчно средства заради мигрантския поток

България отделя достатъчно средства, за да се справи с мигрантския натиск. Това заяви в студиото на "Денят започва" министърът на отбраната Николай Ненчев. Според него, бежанският поток вероятно ще се увеличи, защото в Сирия обстановката продължава да се влошава. Министърът на отбраната, също така коментира и въпроса с предаването на архивите с досиета на комисията.

bnt avatar logo
от БНТ
08:43, 08.06.2016 (обновена)
Чете се за: 00:49 мин.
У нас
Николай Ненчев - министър на отбраната: Аз никога не съм имал колебание по отношение на досиетата. Поех много ясен, категоричен ангажимент, който изпълних. Мога сега да го заявя. Това е първото студио, в което давам повече информация. Целият архив над 55 хиляди единици са предадени на Комисията по досиетата. Предстоят няколко детайли, които трябва да бъдат уточнени. Ще подпишем приемно-предавателен протокол след няколко дни. И слагаме точка на този отлаган вече 25 години въпрос. Тоест изпълних изцяло ангажиментите, които поех.

По думите на военния министър, все още не е ясно какъв модел нови изтребители ще бъдат купени за нуждите на Българската армия. Ненчев подчерта, че ще се търси максималното за средствата, които са отделени за това. Първите нови бойни самолети се очаква да бъдат доставени до началото на 2019 година. За новите бойни многофункционални кораби ще бъде обявена обществена поръчка. Процедурите се очаква да започнат до месец.

Николай Ненчев - министър на отбраната: Приемането на тези проекти за модернизация въздействат изключително мотивиращо върху въоръжените сили. Върху личния състав хората разбират, че най-сетне държавата полага грижи за тях, защото доброто въоръжение означава за тях стабилност , означава дългосрочни проекти, означава предвидимост за тяхната работа - нещо, към което се стремя от началото на мандата, не само аз, но и с подкрепата на българското правителство и министър-председателя.

Вижте целия разговор с военния министър Николай Ненчев в "Денят започва"!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Още двама кандидати за поста генерален секретар на ООН представиха визиите си
Още двама кандидати за поста генерален секретар на ООН представиха визиите си
Премиера на адаптацията на култовата видеоигра Warcraft
Премиера на адаптацията на култовата видеоигра "Warcraft"