COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

70 младежи участваха в състезание по скейтборд в Бургас

70 младежи взеха участие в четвъртото Международно състезание по скейтбординг в Бургас. Участници от Румъния, Сърбия, Аржентина, Куба, Унгария, Израел и Беларус се надпреварваха за първото място.

от Веселин Григоров
22:05, 18.08.2018
Чете се за: 00:39 мин.
Животът

Сериозен спорт със сериозни резултати, който набира все повече съмишленици, каза организаторът на състезанието Мартин Дечев. Още от началото на състезанието участие взимат едни от най-добрите в света, а към българските участници също има високи очаквания.

Мартин Дечев, организатор: Голям награден фонд, голяма конкуренция.

Владимир Иванов е един от най-добрите в европейския скейт. Започнал да се занимава още на 14 години.


Владимир Иванов: То е съвкупност, много неща са важни, важен е стилът, да е сложен трикът, пък да изглежда лесно, важна е височината, важно е как ще приземиш самия трик - дали ще е перфектно, дали ще залитнеш и естествено се гледа да направиш колкото се може повече трикове в серия.

В света това може да бъде професия, но в България все още няма необходимите условия. В Бургас се намира един от най-добрите скейтпаркове у нас, а този спорт започва да предизвиква интерес и сред момичетата.

Кристин: По принцип внимавам да не се пребия и да не стават по-тежки наранявания.

Краят на състезанието ще завърши с концерт, като са предвидени пет парични награди сред големите и три сред малките състезатели. И голям концерт след първенсвото.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
СЗО: Все още не може да се говори за пандемия
СЗО: Все още не може да се говори за пандемия
Отвъд границите: Невена Рахнева и няколкото причини за пътуване
"Отвъд границите": Невена Рахнева и няколкото причини за пътуване