НОВИНИ

На Благовещение: Омбудсманът открива кампанията „Великден за всеки“

На Благовещение, 25 март, от 12 ч в шатрата на Социалната кухня в двора на православен храм „Св. Св. Кирил и Методий” в София с молебен за здраве и благословение омбудсманът Мая Манолова ще обяви началото на четвъртото издание на Националната кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“.

bnt avatar logo
от БГНЕС
17:26, 24.03.2019
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
благовещение омбудсманът открива кампанията великден всеки

Двете каузи на институцията на омбудсмана – социалната кухня, която функционира от 17 декември м.г. и кампанията за възрастните хора, с която се набират хранителни продукти и средства за пенсионерите, се обединяват, за да може повече социално слаби хора в България да посрещнат малко по-достойно светлия християнски празник.

Тази година лицата на „Великден за всеки“ - Анелия, Криско, Тити Папазов, актрисата Деси Бакърджиева и колегата й Тончо Токмакчиев ще бъдат доброволци в социалната кухня и ще раздават топла рибена супа.

Четвъртото издание на „Великден за всеки“ отново ще набира парични средства и хранителни продукти за пенсионерите, които няма да получат надбавка за големия християнски празник. Идеята е да бъдат подпомогнати хората, чиято пенсия надвишава с малко минималния праг от 348 лева.

По утвърдени списъци на НОИ средствата ще бъдат обърнати във ваучери, всеки на стойност по 20 лева, с които възрастите хора ще имат възможност да пазаруват в 5 000 обекта в цялата страна. Пенсионерите ще получават своите ваучери в пощенските клонове по места.

В предишните три издания, кампанията събра близо 1 500 000 лева и 75 000 пенсионери получиха ваучери, а хиляди други - хранителни пакети.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 1,5 млн. души се събраха на митинг на Ердоган в Истанбул
Над 1,5 млн. души се събраха на митинг на Ердоган в Истанбул
Събориха с контролиран взрив 20-етажна сграда в Дуисбург
Събориха с контролиран взрив 20-етажна сграда в Дуисбург