НОВИНИ

На форума в Давос раздадоха награди за социална ангажираност

Тази година той се провежда под мотото „Да създадем общо бъдеще в един разединен свят“. Политици, бизнес лидери, банкери и знаменитости са поканени за участие. Форумът продължава до 26 януари. А в навечерието на официалното откриване, филмовата звезда Кейт Бланшет, певецът и композитор Елтън Джон и боливудският актьор Шах Рук Хан бяха наградени за дейности със социална ангажираност.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
09:20, 23.01.2018
Чете се за: 00:31 мин.
По света

Знаменитости бяха удостоени с Кристална награда в навечерието на Световния икономически форум. Отличието се присъжда за дейности, насочващи вниманието към правата на човека.

Актрисата Кейт Бланшет получи награда за работата си с хора, принудени да напуснат домовете си, бягайки от конфликти.

Кейт Бланшет, актриса: Благодаря за тази награда! Дълбоко благодарна съм за признанието. То показва мащабите и сериозността на бежанската криза в света, както и нашата отговорност да търсим решения.

Музикантът Елтън Джон бе отличен за благотворителна дейност и борбата със СПИН, а боливудският актьор Шах Рук Хан - за защита правата на жените и децата в Индия.

Шах Рук Хан, актьор: От тях научих как куражът превръща жертвеността в героизъм. Как солидарността значи повече от благотворителността. Как равенството не е понятие, а истина. Това е дълг, който е наша отговорност.

Кристалните награди се присъждат от Световния икономически форум на хора на изкуството, допринесли за положителни промени в обществото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Емир Кустурица пред БНТ: Хората на Балканите имат работа, но парите не им стигат
Емир Кустурица пред БНТ: Хората на Балканите имат работа, но парите не им стигат
Насилие над деца в дом за деца с увреждания в Габрово
Насилие над деца в дом за деца с увреждания в Габрово