НОВИНИ

На ГКПП "Кулата" обстановката е спокойна

Към момента ситуацията на граничния пункт "Кулата" - "Промахон" е нормална. Няма опашки от чакащи автомобили. Тези, които все пак са потеглили по-рано на път и вече са на пункта се обслужват бързо от служителите.

bnt avatar logo
от БНТ
08:49, 14.04.2017 (обновена)
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

От Гранична полиция, казаха, че са взели необходимите мерки, за да се избегне забавянето на пътниците. Очаква се новата заповед за стриктен контрол на границите с Европейския съюз да не създаде допълнителни затруднения, тъй като проверките са съгласувани с гръцките власти.

По-бавно обаче става проверката на гражданите от трети страни. Причината е, че паспортите им се проверяват в информационните системи, проверява се и талона на автомобила. На гражданите от Европейският съюз се проверяват личните карти или паспортите. При преценка на контролните органи се извършва физическа проверка и справка в информационните системи.

- Как е трафика? - Нормално, всичко нормално, даже много бързо се изнизахме от София. Надявам се че всичко ще мине добре, ще прекараме весело и няма да имаме проблеми.

- Очаквате ли да има задръствания на Кулата? - Надяваме се не.

- С автобус сме и се чувстваме комфортно, добре пътуваме до тук. - Когато са повече хора се предполага, че се чака повече на границата, вашите очаквания? - Мисля, че всичко ще бъде нормално. - Необходимите документи, които трябва да носите с вас, знаете ли какви са? - С нас са да, личните документи, ако има и задгранични паспорти, които нямат лични документи да се носят. Ние сме с лични карти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трънливият път към успеха – барабанистът Цоньо Цветков със стипендия за Бъркли
Трънливият път към успеха – барабанистът Цоньо Цветков със стипендия за "Бъркли"
Проф. Никола Владов: Две трансплантации са направени за 24 часа във ВМА
Проф. Никола Владов: Две трансплантации са направени за 24 часа във ВМА