НОВИНИ

На всички градски плажове във Варна има спасители

Всички спасителни постове на Централния плаж във Варна разполагат с екипи, които работят от 8.00 до 18.00 часа. 90% от градските плажове също са осигурени със спасители. Летният сезон тук започна преди три седмици, но плажът е слабо посещаван.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Даниела Цекова
02:24, 08.06.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

16 спасителни поста с по двама спасители вече работят на пълно работно време на централния плаж във Варна. С осем поста разполага Офицерският плаж, по два поста има на втора буна, на трета е само един, а три поста са разположени на плажа в квартал „ Аспарухово“. За седми пореден сезон на централния плаж във Варна работи и Мехмед. Причинините да не замине в чужбина са няколко.

Мехмед Сюмер-спасител на плажа

„ Задържат ме колегите, семейството, работата, която много ми харесва. Тук сме обградени само с позитивни хора,които са дошли да почиват и изживяваме много приятни емоции лятото.“

Въпреки че ивицата във Варна е изцяло подготвена, чадърите и шезлонгите са достъпни хората на плажа не са много. Не са много и желаещите да плуват. Температурата на морската вода е около 19 градуса. Това увеличава риска от схващане на мускулатурата, затова спасителите напомнят.

Георги Есов - спасител на плажа

„Най-важното е да спазват нашите указания, да съблюдават флаговата сигнализация. Тя е указана на всеки пост с указателна табела.”

Според нормативната уредба на всеки 100 метра трябва да има пост, а на 400 метра – спасителна лодка. От Шабла до Резово за сигурността на почиващите трябва да се грижат поне 750 спасители. Сезонът вече започна, но има места, на които спасители все още няма.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предсрочни парламентарни избори във Великобритания
Предсрочни парламентарни избори във Великобритания
Трус с магнитут 5,1 разтърси Грузия
Трус с магнитут 5,1 разтърси Грузия