COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Набиха шофьор на автобус в Шумен

39-годишен мъж наби шофьор на градския транспорт в Шумен заради спор за предимство на пътя. Инцидентът е станал вчера по обяд по време на редовен курс. Случката я няма в полицейския бюлетин. За нея медиите разбраха от служител на превозваческата фирма.

от Здравка Русева
21:48, 17.10.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

На светофар шофьорът на автобуса изчаквал зелената светлина. Преди да завие вляво, решил да даде път и на движещия се с висока скорост лек автомобил.

Пенчо Грешков, шофьор на градски автобус: Гумите свистяха, докато мина покрай мене. След 100 метра, къде е обърнал не знам, спира пред мене рязко и започна да блъска по стъклото.

Шофьорът бил шокиран, че с нищо с не е предизвикал агресивно поведение на пътя.

Пенчо Грешков, шофьор на градски автобус: Само му казах къде си тръгнал с тази бясната скорост. Той се ядоса, дето му казах, че е карал бързо… и започна да ми нанася два удара в носа и два удара в окото.

Пътник се обадил на 112, а шофьорът на автобуса няколко часа след инцидента лично подал жалба в полицията. Съобщил регистрационния номер на леката кола и дал описание на нападателя си, който полицията разпита.

Ася Йорданова, говорител на РУ - Шумен: Обяснил е, че се е притеснил, че щяло да възникне тежък инцидент заради спор за предимство. Той твърди че водачът на автобуса му е отнел предимство.

Агресията на пътя е вече нещо обичайно в Шумен.

Георги Кьосев, ръководител движение в превозваческата фирма: Не мога да си го обясня. Какви хора станахме, къде объркахме нещата.

Пострадалият шофьор на автобуса заяви, че ще съди нападателя си.

Топ 24
Най-четени
Люксембург въвежда безплатен обществен транспорт
Люксембург въвежда безплатен обществен транспорт
Зелена светлина: Панели от бананови стебла
Зелена светлина: Панели от бананови стебла