НОВИНИ

Над 100 кг кокаин изплуваха от Черно море на брега край Констанца

Десетки пакети с чист кокаин бяха изхвърлени от вълните на румънския бряг на Черно море. Става въпрос за над 100 кг., съобщиха от полицията в град Нъводари. Жителите на града забелязали първите пакети по плажовете още в петък. Полицията в Констанца призова гражданите да не укриват и да не разопаковат пакетите, а да съобщават на властите за намерената дрога.

bnt avatar logo
от БГНЕС
10:45, 07.04.2019
Чете се за: 00:23 мин.
По света
100 кокаин изплуваха черно море брега констанца

От началото на седмицата по румънското крайбрежие има мащабна полицейска операция срещу наркотрафика. В нея участват над 300 полицейски, гранични, митнически и жандармерийски служители. Те използват над 60 коли, 14 плавателни съда и 2 хеликоптера.

По всяка вероятност изхвърлените от морето пакети с кокаин са част от същата партида, която беше открита в края на миналия месец в делтата на Дунав. Тя беше изхвърлена на пуст плаж от лодка, която имаше двойно дъно.

В тайника на лодката, която се обърна, беше транспортиран около тон кокаин. Стойността на дрогата на черния пазар може да надхвърли 300 млн. евро. Тогава властите в Букурещ съобщиха, че са задържали двама сръбски наркотрафиканти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП внесе в ЦИК доказателства за собственост на марката Коалиция за България
БСП внесе в ЦИК доказателства за собственост на марката "Коалиция за България"
ТИР се преобърна на АМ Хемус, няма пострадали
ТИР се преобърна на АМ "Хемус", няма пострадали