COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Над 1000 туристи ще пътуват с "Баба Меца"

Над 1000 български туристи ще пътуват днес и утре с влаковата композиция, теглена от парния ретролокомотив "Баба Меца". Това обяви министърът на туризма Стела Балтова, която даде началото на първото пътешествие днес до Кюстендил.

от БНТ
12:22, 08.04.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:27 мин.
Животът

Вторият атракционен маршрут е утре, на Цветница, от София до Черепишкия манастир.

Влакът днес ще спре в Радомир, където за половин час "Баба Меца" ще бъде технически обслужена. За любителите на природата са предвидени две спирки - на Земен, с възможност за разглеждане на Земенския манастир, и на Скакавица - за посещение на едноименния водопад.

;

"Щастлива съм, че за пръв път стартира такъв съвместен продукт между холдинг "Български държавни железници" ЕАД и Министерството на туризма", отбеляза министър Балтова. Тя се надява подобни пътувания да се превърнат в нов търсен продукт, който да се реализира от туроператорите. За общините това е и възможност да покажат своя туристически потенциал.

Министър Балтова е посочила, че биха могли да бъдат организирани пътувания и до Долината на розите - Карлово и Казанлък, за Празника на розата. Отделни маршрути може да има до Пловдив, Благоевград и други дестинации.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Сбогуваме се с началника на отбраната ген. Андрей Боцев
Сбогуваме се с началника на отбраната ген. Андрей Боцев
Как да оцелеем в планината
Как да оцелеем в планината