НОВИНИ

Над 11 тона канабис са иззети при спецакция в Благоевградско

Над 11 тона канабис са открити и иззети при специализирана акция на криминалисти от ОД на МВР – Благоевград и жандармерията.

bnt avatar logo
от БНТ
18:41, 02.10.2019
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

В хода на акцията са задържани двама души. Това са 22-годишно момиче от Банско и 41-годишен криминално проявен мъж от село Илинденци. При обиск в дома на мъжа са намерени и иззети близо 57,1 грама сух канабис и електронна везна, по която са открити следи от наркотичното вещество.

В прилежащ имот, ползван от него, са открити около 12 полусухи канабисови растения с общо тегло около 1400 кг, а в близост до къщата - чувал с около 4400 кг сух канабис. При съвместните действия в нива в местността „Бранището” полицаите намерили засадени 11 растения с общо тегло около 89 кг и други полусухи такива с общо тегло 20 300 кг, положени да се сушат. След направен полеви тест всички растения са реагирали положително на канабис.

Същевременно полицейски служители на РУ-Сандански открили две ниви, засадени с общо 1469 растения, с тегло 11 400 кг, реагирали положително при извършения полеви наркотест. А полицаи от Петрич са намерили 54 канабисови растения, с общо тегло около 108 кг. Акцията е продължила два дни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Японският театър Но отново у нас
Японският театър "Но" отново у нас
Украйна подписа споразумение с проруските сепаратисти за местни избори в Донбас
Украйна подписа споразумение с проруските сепаратисти за местни избори в Донбас