НОВИНИ

Над 115 хиляди зрители са гледали 48 спектакъла в Народния театър

Петте представления на открито в първата инициатива "Театър пред театъра" са гледани от 4500 зрители, съобщи на пресконференция днес директорът на Народния театър "Иван Вазов" Мариус Донкин. Той отбеляза, че това ще стане традиция, а за догодина ще има подобрения - сцената ще позволява движение, местата за зрителите ще са по-удобни. От екипа разчитат Столичната община, на която и сега са благодарни за подкрепата, да предостави по-голямо пространство.

bnt avatar logo
от БТА
15:05, 11.07.2017
Чете се за: 00:32 мин.
Още
115 хиляди зрители гледали спектакъла народния театър

През сезона са изиграни 48 спектакъла с 584 представления, гледани от над 115 хиляди души.

Около 70 на сто от зрителите на "Народния театър" са на възраст под 45 години - според анкета на трупата, в която са участвали над 1800 души. Запитаните са доволни от присъствието в репертоара на световна класика, съвременна драматургия и български заглавия.

Заплатите са повишени през март, а през юни са дадени неполучавани досега суми за допълнително материално стимулиране. Всичко това е резултат от работата на абсолютно всички, по думите на Мариус Донкин.

Осигурени са пет жилища за Народния театър - благодарение на областната управа и Министерството на културата. Основно е ремонтирана и преоборудвана къщата на театъра в Созопол. Вече започна голям ремонт в театъра, съобщи Донкин и благодари на Министерството на финансите за отпуснатите средства. Основен ремонт ще има на Камерната сцена, част от Голямата сцена, на местата за зрителите в двете зали, на електрическата инсталация. Ще бъдат обновени ВИП-ложите, както и златните орнаменти в сградата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Смъртта на лидера на ИД потвърдена и от Сирийската обсерватория за човешки права
Смъртта на лидера на ИД потвърдена и от Сирийската обсерватория за човешки права
Данъчните служби с над 5 000 проверки по Черноморието от началото на юли
Данъчните служби с над 5 000 проверки по Черноморието от началото на юли