НОВИНИ

Над 1400 молби за енергийни помощи са подадени в Пловдив

Над 1400 пловдивчани са подали молби за получаване на енергийни помощи за отопление. От Дирекция „Социално подпомагане" в града очакват с близо 20% да се увеличат желаещите да получат държавната помощ.

bnt avatar logo
от Антоанета Чакандракова
12:08, 21.08.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Тази година помощите за отопление се увеличават с близо 100 лева. Така правоимащите ще получат близо 466 лева за целия отоплитен сезон. Няма промени в условията за кандидатстване.

Надя Танева - директор „Социално подпомагане"-Пловдив: Лицата трябва да бъдат безработни. Не трябва да имат фирми на свое име и освен това не трябва да имат продажби или прехвърляне на имоти в изминалите 5 години, но които не надвишават сумата от 4500 лева.

Парите се отпускат еднократно и са за три вида отопление. Интересна тенденция през тази година е, че пловдивчани масово кандидатстват за електрическа енергия.

Надя Танева - директор „Социално подпомагане"-Пловдив: Ако тенденцията преди беше за твърдо гориво в натура към момента всичките тези почти 1400 заявления само около 40 са за твърдо гориво в натура.

Много от тези, които се отопляват с дърва, предпочитат да ги купят още през лятото. И складовете вече са заредени.

Георги Стойков - собственик на склад за дърва: В момента цената е между 95 и 100 лева за кубичен метър нарязани, нацепени дърва. Говорим за твърда широколистна дървесина - дъб, бук, габър.

Молбите за финансовата помощ се подават до 30 октомври.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сигнал за бомба в БНТ
Сигнал за бомба в БНТ
Комисия в Сливен решава оказана ли е адекватна помощ на детето от Сотиря
Комисия в Сливен решава оказана ли е адекватна помощ на детето от Сотиря