НОВИНИ

Над 150 млн. лв. получи Столичната община по ОП "Регионално развитие"

151 млн. лв. по Оперативна програма "Регионално развитие" получи днес Столичната община на правителственото заседание. Парите са за четири проекта за ремонт и облагородяване на централната градска част на София.

Александър Марков
от Александър Марков Зоя Велинова
11:01, 21.02.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

С 46 милиона ще се ремонтира улица "Граф Игнатиев", площад "Славейков", зоната около храм-паметника "Александър Невски" и Народното събрание. Със 125 милиона ще се довърши проекта за интегриран градски транспорт, което включва ремонт на 25 км трамвайни релси, закупуване на 13 нови трамвая, интелигентна система да управление на трафика.

Всички тези мерки трябва да намалят замърсяването на въздуха и шума в София, обяви премиерът Бойко Борисов, след като кметът Йорданка Фандъкова и заместник-министърът на регионалното развитие Деница Николова подписаха договорите за безвъзмездната финансова помощ.


Бойко Борисов - министър-председател: 151 млн. лв. са много пари и то за любимите места за софиянци - "Витошка", "Граф Игнатиев"... Новите трамваи ще гарантират не само чистота на въздуха, но и ще намаляват шума. Тези 20 км трамвайни линии, които тропат и лопат ще бъде обезшумено, за да не чуват хората тези звуци, които са в момента. И като се уплътни централната зона с метрото, трябва да я направите скъпа зона в София - център, както е навсякъде в Европа и който иска да се разхожда с колата си в центъра, трябва да си плаща.
Йорданка Фандъкова - кмет на София: Изключително важен проект е цялостното обновяване на трамвай № 5, заедно с нови спирки с видеонаблюдение. Също така ще бъде изцяло реконструирана линията на ул. "Каменоделска". Това са 25 км нови обновени трамвайни релси и очакванията са това да подобри обслужване.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
78% от учениците в Добрич биха отказали наркотици, ако им предложат​
78% от учениците в Добрич биха отказали наркотици, ако им предложат​
ОП Развитие на човешките ресурси: Социално включване и справяне с бедността
ОП "Развитие на човешките ресурси": Социално включване и справяне с бедността