НОВИНИ

Над 1500 автомобила изминаха 3 км в колона за рекордите на Гинес

България влезе в книгата на Гинес с нов рекорд - 1527 автомобила, които в колона да изминат заедно 3 км. Това са почти двойно повече коли от последния рекорд, поставен в Съединените щати през 2014 година, когато автомобилите са били 829. Откритата наскоро Северната тангента на София се превърна в арена на събитието.

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
17:50, 04.06.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Над 2000 ентусиасти решени да поставят рекорд за Гинес запалиха колите и отговориха на рефрена от позната песен на Тодор Колев - "Как ще ги стигнем американците". Колони от коли се редяха в колони от 6 часа сутринта, за да участват счупят американския рекорд.

- Това показва, че българина когато има някаква кауза, той се обединява. Мисля, че и организаторите са изненадани от бройката, които се събраха.

- Не всеки ден човек може да участва в рекорд на Гинес, това е огромно предизвикателство и преживяване, което се помни цял живот.

Повече от 2 часа бяха нужни, за да се източат всички коли след даването на старта. Според изискванията на Гинес рекордът се признава само, ако се спазят 40 км в час и не повече от две коли разстояние между автомобилите. Палци за рекорда стискаше и премиера Бойко Борисов, който отчете, че тези начинания са възможни заради новите пътища.

Бойко Борисов - министър-председател: Така, както тук беше едно голо поле и ако искаха да направят рекорд на Гинес нямаше къде да го направят, сега им направихме Северна тангента да има възможност.

Този рекорд е факт, дисциплината на шофьорите също, пък дано да е и в другите дни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спомен за големия Мохамед Али (СНИМКИ + ВИДЕО)
Спомен за големия Мохамед Али (СНИМКИ + ВИДЕО)
БСП иска мораториум на промените в Изборния кодекс
БСП иска мораториум на промените в Изборния кодекс