НОВИНИ

Над 200 странстващи артисти гостуват в три квартала на Пловдив

Над 200 артисти от европейски пътуващи театри се настаниха в три квартала на Пловдив. Целта им е да пренесат изкуството там, където хората рядко имат пряк достъп до него. Компании от Франция, Белгия, Швейцария и Италия се включиха в проекта "Пловдив Каравана".

bnt avatar logo
от Владислав Севов
21:02, 06.06.2019
Чете се за: 00:37 мин.
Още

Артистите от трупата "Ле нуво диспарю" от Белгия са разположили своето шапито и работилници в квартал Столипиново, където въвличат местните в своето приключение с действие и със сюжет.

Джамал Юсфи: Това е театрално творение, което разказва историята на едно семейство от Столипиново, което потегля през Европа, за да достигне до Белгия. Тоест представяме едно пътешествие обратно на това, което ние направихме.

В квартал Тракия поредица от странстващи театри представят произведенията си. За някои от тях Пловдив е финалът на истинска одисея.

Бертран Бернар: Тръгнамхме в началото на ноември с два малки фургона и два коня. Бяхме петима души. И малко по малко по пътя привлякохме и други артисти.

До Гребната база също има много компании, събрани в колектив Бараката. Там има артисти, които познават България отдавна.

Виолет Мелина: Имаме нещо много важно, което се казва Кабаре Бараката, този кабаре, ние работим с това специално за този проект.

Повечето от участниците признават, че са станали странстващи артисти случайно. Но бързо са усетили, че това е най-присъщият им начин на изява и живеене.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тактическо учение Strike Back 2019 стартира на полигона Ново село
Тактическо учение "Strike Back 2019" стартира на полигона "Ново село"
Пътят на Светлин Русев
"Пътят" на Светлин Русев