НОВИНИ

Евакуираха училище в Кърджали заради пропукана мазилка

Над 500 деца бяха евакуирани от училище в Кърджали, след като част от мазилката на стълбище се пропукала по време на коледно празненство. При инцидента няма пострадали, районът около училището е отцепен от полицията.

bnt avatar logo
от Валя Атанасова
16:45, 10.12.2019
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Децата от средно училище „Отец Паисий" са имали тържество, когато около обяд големи парчета от мазилката на стълбището между втория и третия етаж са паднали с гръм на земята. За щастия в този момент на стълбите не е имало никой.

На плочата на стълбищната площадка се е образувала голяма пукнатина и ръководството на училището е взело решение децата веднага да бъдат евакуирани. Подали сигнал в полицията и пожарната.

Златко Атанасов, директор на ОУ „Отец Паисий" - Кърджали: Няма нито един пострадал, за голяма радост, при този опасен момент и ситуация. Всички общински и държавни структури в момента обследват ситуацията. Налага се спешен ремонт на цялата стълбищна клетка от първия до четвъртия етаж.

Районът е отцепен, в сградата се допускат само служебни лица. Със заповед на кмета на Кърджали учебните занятия са прекратени за три дни.

Катя Митовска, заместник-кмет на община Кърджали: Ще поемем всичко, което може да се направи като проектиране спешно. И самото строителство също спешно, за да се възстанови стълбището и да може да се използва училището.

Училището е санирано преди по-малко от година, случилото се няма връзка с ремонта, твърдят специалистите. Нарушена е конструкцията на самата сграда, строена преди повече от 30 години. Ръководството се надява, че повредата ще бъде отстранена до другата седмица, а дотогава учениците ще са във ваканция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Освободиха Атанас Червенков-Райфъла срещу гаранция от 20 000 лв.
Освободиха Атанас Червенков-Райфъла срещу гаранция от 20 000 лв.
Разкриват близо 1000 работни места в Благоевград
Разкриват близо 1000 работни места в Благоевград