НОВИНИ

Над 600 изложители от близо 40 държави в Международния панаир в Пловдив

Впечатляващи изобретения, превърнати в практични решения за индустрията и бита се представят на 73-тото издание на Международния есенен панаир в Пловдив. В него участват над 600 изложители от близо 40 държави. Според премиера Борисов, който откри техническия форум, непрекъснатото увеличение на фирмите и панаирните площи, е знак и за развитието на икономиката на страната

bnt avatar logo
от Димитър Димитров
19:24, 25.09.2017
Чете се за: 01:02 мин.
У нас

Значителна част от експонатите са пример за това как върхови разработки намират практическо приложение навсякъде. Една малка роботизирана система за ремонт и реставрация във високи помещения прикова вниманието на строители и архитекти. Машината се изкачва по стълби и лесно влиза във всяко помещение.

Сава Димитров - управител на фирма за подемна техника: Това е машина, която действително минава през обикновена врата и след това се разгъва на работна височина до 26, а дори и до 31 метра.

Най новите разработки на компютърните игри в мрежа и устройствата за виртуална реалност също са представени на 73-ия технически панаир, форума променя представите за любимото хоби на 80 % от младежите в България.

Контактната зона между виртуалния свят и реалността ще бъде арена и на най- голямото състезание.То ще събере 600 души от България и Балканите в мега турнир на компютърните спортове.

Александър Ананиев - организатор: Геймингът е нещо, което помага за изграждането на дисциплина, за научаването на език и куп други неща, които може да постигнете, докато играете игри и ги играете с вашите приятели.

Според премиерът Бойко Борисов изложението в Пловдив се разширява и променя успоредно с нарастващото желание за повече инвестиции у нас. Той допълни, че икономическата, финансовата и политическата стабилност в страната дават възможност на индустрията да се развива, а ръстът на икономиката вече е близо 4%.

Бойко Борисов - министър-председател: Безработицата спадна на пет, огромен фискален резерв, нулева инфлация, бюджетен излишък, само да сме умни, мисля, че всичко ще се развива така, както трябва. 11 % ръст на доходите от началото на годината и то по Евростат, не е да кажете ние, че даваме тази оценка. Е, то си личи, като дойде празник виждате, по един милион се изнасят да почиват.

В съпътстващата програмата на есенния панаир са заложени икономически форуми, които ще търсят отговор на въпроса как България да влезе в скоростната лента към следващата индустриална революция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Директорът на БОРКОР: Няма пазар на медицински изделия, има корупционни схеми
Директорът на БОРКОР: Няма пазар на медицински изделия, има корупционни схеми
Поскъпна  черноморският сафрид
Поскъпна черноморският сафрид