НОВИНИ

Над 620 000 германски туристи са посетили България през 2015 г.

Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова на брифинг, който се състоя на българския щанд на едно от най-големите туристически изложения в света - ITB Берлин, съобщиха от Министерството на туризма.

Милена Кадийска
от Милена Кадийска
15:34, 11.03.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас
620 000 германски туристи посетили българия 2015

На събитието присъстваха също Александър Манолев, заместник-министър на туризма, Ради Найденов, извънреден и пълномощен посланик на Република България във Федерална република Германия и други.

По думите на министър Ангелакова Германия се нарежда на 3-то място сред най-големите генериращи пазари за българския туризъм, като миналата година страната ни е посетена от над 620 хиляди немски граждани.

"Позитивни са сигналите за предстоящия летен сезон, като много от туроператорите отчитат ръст на записванията", каза Ангелкова.

Според нея с 35% се увеличават чартърите на TUI, които ще летят от Германия за Бургас и Варна през лятото. Оптимистични са и сигналите от „Томас Кук“, които също отчитат увеличено търсене за България през 2016 г.

"България може да предложи на практика всичко на немския турист - от морска почивка и ски ваканция, до спа, еко или културен туризъм. Трябва да направим това многообразие по-познато и можем да имаме още по-добри резултати", посочи министър Ангелкова. Тя допълни, че през миналата година страната ни е участвала на всички туристически изложения в Германия, а през тази година ще работим, за да направим присъствието си още по-осезаемо.

ITB Берлин е най-значимият световен туристически бизнес форум, отворен и за масова публика. Ежегодно изложението се посещава от над 170 000 души, над 114 000 от които са професионалисти в туристическия бизнес.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нивото на Дунав при Русе се повишава
Нивото на Дунав при Русе се повишава
8 000 км приятелство
8 000 км приятелство