НОВИНИ

Над 70 документални филма участват в четвъртото издание на Master of Art

Над 70 филма ще бъдат показани в рамките на четвъртото издание на най-големия фестивал за документални филми в Югоизточна Европа MASTER OF ART. От 4 до 25 април едновременно в 9 салона в София, Пловдив и Варна ще бъде представена програма от изцяло премиерни за България заглавия.

документални филма участват четвъртото издание master art
bnt avatar logo
от БНТ
16:40, 25.03.2019
Чете се за: 00:41 мин.
Още

Сред тях са филми за творци като: Франко Дзефирели, Ингмар Бергман, Харуки Мураками, Питър Грийнауей, Орсън Уелс, Реицо Пиано, Мис вам ДерРое, КевинРош, Банкси, Огюст Роден, Климт, Шиле, Рафаело и много други.

Слоганът на тазгодишния фестивал е „Изкуството отива на кино". Създател на MASTER OF ART е режисьорът и продуцент Найо Тицин.

Българският документален филм „Рокендрол" на режисьора Борислав Колевще даде старт на фестивала на 4 април от 18 ч. в кино „Люмиер Лидл", заедно с „Климт и Шиле: Ерос и Психея" на режисьора Микеле Мали, отново на 4 април в „Люмиер Лидл" от 20 часа.

Найо Тицин, организатор на фестивала: Трябва да даваме на българското кино за документални филми повече територия, където да бъде видяно. Идеята на създаването на този фестивал беше именно да мога да споделя с българската публика тези прекрасни филми, които иначе няма как да стигнат до тази публика. В същото време съм изкушен да призная и да кажа, че много се радвам, че по някакъв начин може би и ние допринасяме с нещо за промяната на средата.

За първи път гилдия "Критика" към Съюза на българските филмови дейци ще връчи своя награда на критиката за филм от програмата на Master of Art.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Дамите превземат Космоса
ДРУГИТЕ новини: Дамите превземат Космоса
Започват ремонтите на три моста по АМ Тракия
Започват ремонтите на три моста по АМ "Тракия"