НОВИНИ

700 000 души са глобени за превишена скорост от началото на годината

Над 700 000 шофьори са глобени за превишена скорост от началото на годината. След въвеждането на новите мобилни камера в Пътна полиция все повече нарушители се засичат в тъмната част на денонощието. Най-високата глоба, наложена за бързо шофиране, вече е 1 600 лв., а най-бързият автомобил е бил засечен с над 220 км/ч.Вижте повече във видеото.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
07:24, 29.11.2019
Чете се за: 01:07 мин.
У нас

Само за час и половина по тъмно, мобилна камера на "Пътна полиция" отчете над 100 коли с превишена скорост на пътя между София и Калотина, край Хераково.

Мария Ботева, отдел "Пътна полиция - ГДНП: От началото на януари, до 22 ноември броят на установените нарушения за скорост, за които са издадени електронни фишове е 702 604.

Най-много нарушители са засечени през месец октомври, близо 85 000. Около 1/5 от нарушенията са засечени в тъмната част на денонощието, когато и катастрофите, причинени от превишена скорост, са най-много и най-смъртоносни.

Мария Ботева, отдел "Пътна полиция - ГДНП: Месец септември е един доста показателен месец за нощното нарушаване на скоростните режими. Там процентът стига до почти 20, 19,92 е процентът. Установени са издадени електронни фишове в 57 414 случая на нарушение на скоростта.

Сред състезателите на пътя за засечени и 5 автобуса, които са превозвали хора и са се движили със 100 километра в час в населено място, при ограничение на скоростта от 50 километра.

Мария Ботева, отдел "Пътна полиция - ГДНП: Скорост, която заслужава глоба в двоен размер. И те дължат глоби към момента в размер на 1600 лева. Най-често българинът всъщност бърза в населените места. И си позволява там да развива скорост, която е непозволена. А в населените места всички знаем, че не са само превозните средства. Именно в населените места са нашите деца, нашите родители - възрастните хора.

На магистралите пък е засечена най-високата скорост. "Състезател" на магистрала "Тракия" се е движил с 228 километра в час, при това през нощта. От началото на годината жертвите на катастрофи са 517.

Мария Ботева, отдел "Пътна полиция - ГДНП: Поради несъобразена скорост са настъпили 1469 тежки катастрофи, при които са загинали 158 от всички тези 517 човека, а ранените са били 1940.

От "Пътна полиция" са категорични, че през зимните месеци всички мобилни камери ще работят през тъмната част на денонощието по пътищата, както в градовете, така и извън тях.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разследването на случая с психиатърка, източвала Здравната каза, е в ранен етап
Разследването на случая с психиатърка, източвала Здравната каза, е в ранен етап
Борис Джонсън беше заменен с ледена скулптура по време на дебат
Борис Джонсън беше заменен с ледена скулптура по време на дебат