COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Над 700 хиляди лева за ремонт на пътища в благоевградските села

Започват ремонти на улиците в благоевградските села. Общината в Благоевград ще инвестира над 730 хиляди лева от бюджета си за закърпване на дупки, както и цялостно преасфалтиране на някои от пътищата в малките населени места. Ремонтните дейности ще започнат следващия месец.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград А. Сукалинска, Н. Янев
14:00, 18.07.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

В село Българчево се оплакват, че последните няколко години улиците не са ремонтирани. Пътят към селото също е осеян с дупки. Асен Караджов ни показва тези ями и твърди, че са тук повече от 10 години.

Асен Караджов:
„Голем проблем създават. Това, ако се разминат две коли, къде да минат? През дупките да минат? Чупиме си колите тука. Данъците ги вдигнаха, двойно ги вдигнаха.”

От Общината казаха, че в момента експертна комисия прави огледи в малките населени места, за да изготви списък с улиците, които най-спешно се нуждаят от ремонт. Поеха и ангажимент да запълнят дупките по пътя за село Българчево.

Инж. Мария Колибарска, Община Благоевград:
„Ако пътят е общинска собственост ще бъде извършен ремонт.”

В най-голямото село в общината, Покровник, също се оплакват от големи дупки и прашни пътища. Очакват това лято да бъде асфалтира поне една от улиците.

Методи Цонев, кмет на село Покровник:
„Улиците бяха частично чакълирани, няма кал, но прахта е, не е така, както трябва да бъде.”

От Общината обаче казаха, че средствата ще стигнат само за най-належащите ремонти. Кои точно улици ще бъдат ремонтирани ще стане ясно до месец, когато назначената комисия приключи с огледите във всички населени места. До тогава и жителите на селата могат да подават сигнали, както в сградата на общината, така и на горещия телефон.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Светът се отваря въпреки страха от коронавируса
Светът се отваря въпреки страха от коронавируса
Как да оцелеем в планината
Как да оцелеем в планината